Kõrva-nina-kurguhaiguste osakond

Tervise 28, A korpus 5. korrus

Registreerimine vastuvõtule
697 7200

Tallinna Lastehaigla kõrva-nina-kurguhaiguste osakonnas toimub ravi kõrva-nina-kurguhaiguste erialal. Pakume erialakonsultatsioone ka muude, lapseeale iseloomulike ülemiste hingamisteede haiguste korral.

Viime läbi plaanilisi kõrva-nina-kurguhaiguste operatsioone lastele, sh adenoidide ja kurgumandlite eemaldamine ning keskkõrva dreneerimine. Paljusid neist protseduuridest teeme kõrva-nina-kurguhaiguste päevakirurgia osakonnas. Viime läbi ka ninakõrva koobaste endoskoopilisi operatsioone, samuti nina- ja kõrvaoperatsioone.  

Pakume kõiki vajalikke kuulmisuuringuid alates vastsündinutest kuni 18aastastele lastehaigla audiomeetria kabinetis. Koostöös Tartu Ülikooli Kliinikumi kuulmiskeskusega korraldame kuulmise taastusravi.

Osakonna juhataja

Andrei Antonov

Operatsioone ja kirurgilisi protseduure 2023. aastal

0%

Operatsioone kokku

0%

Päevaravi operatsioone

0%

Ambulatoorset kirurgilist protseduuri

0%

Ravitud patsiente

Vanem saab last saata kuni operatsioonitoani

Lastehaigla võimaldab ühel vanemal tulla lapsega operatsioonituppa, jääda lapse juurde ja lapsel on võimalik oma ema või isa käest kinni hoida kuni narkoosi alguseni.

Võimalus vanemaga koos olla aitab kaasa nii lapse kui ka lapsevanema stressi vähendamisele ja läbi selle veelgi paremate ravitulemustele.

Vanemate kaasamine operatsioonile tulekul näidanud end väga positiivsest küljest – nii lapsed kui ka nende vanemad on rahulikumad ning loodud on paremad eeltingimused operatsiooni läbiviimiseks.

Vanem saab lapsega koos olla operatsioonieelsete protseduuride juures.

Lapsevanem on ootab koos lapsega lapse operatsioonile viimist.

Emale aidatakse selga operatsioonitoa puhtuse tagamiseks vajalik kaitseriietus.

Ema aitab lapsel operatsiooniks valmistuda.

Lapsevanem saab oma lapse juures viibida narkoosi alustamisel kuni lapse uinumiseni.

Operatsioonijärgselt tuuakse laps peale ärkamistoas viibimist jälle lapsevanema juurde.