Pediaatriaosakond

Tervise 28, A korpus 4. korrus

Registreerimine vastuvõtule
697 7200

Kui soovid loobuda vastuvõtust või operatsioonist:
[email protected]

Pediaatriaosakonnas uurime ja ravime lapsi alates esimesest kuni 16. eluaastani. 
Meie tegevusvaldkonnad puudutavad uuringuid, ravi ja ennetust nendes valdkondades: 

  • üldpediaatria
  • seedetrakti haigused ehk gastroenteroloogia
  • neeru- ja kuseteede haigused ehk nefroloogia
  • kopsuhaigused ehk pulmonoloogia 
  • allergoloogia
  • kardioloogia (südame-veresoonkonna haigused)
  • endokrinoloogia (suhkurtõbi e diabeet, kilpnäärme, hormonaal- ja ainevahetushäired)

Suure osa meie patsientidest moodustavad kroonilised haiged. Kui nad jõuavad täiskasvanu ikka, anname nad üle oma kolleegidele Põhja-Eesti Regionaalhaiglas, Ida-Tallinna Keskhaiglas ja Lääne-Tallinna Keskhaiglas. 

Tähtis roll meie osakonna töös on õdedel, eriti kroonilise haigusega patsientide ja nende vanemate koolitamisel. Teeme erialast ja teaduskoostööd kõikide diagnostiliste üksuste ning erialaspetsialistidega nii Tallinna Lastehaiglas, Tartu Ülikooli Kliinikumis ja ka teistes meditsiiniasutustes.

Meie osakonda kuuluvad endokrinoloogiateenistus, allergoloogiateenistus, kardioloogiateenistus ja reumatoloogiateenistus.

Laste sooletrakti haiguste diagnoosimiseks kasutame endoskoopilist aparatuuri. Meie allergoloogid tegelevad laste ülitundlikkuse ja erinevate allergiate väljaselgitamise ning raviga. Kroonilise neeruhaigusega lapsed on jälgimisel pediaatriaosakonnas ja saavad neeruasendusravi. 

Meie kardioloogid tegelevad laste kardioloogiliste probleemide, diagnostika ja laste südame-veresoonkonna haiguste raviga. Meie reumatoloogide kompetents on viinud laste reumaravi uuele tasemele ja märksõnaks on siin bioloogilised ravimid

Osakonna juhataja

Ülle Toots

Õendusjuht